foto van Jo Ummenthun

Graag stellen wij ons even voor aan u.

Wij zijn een Brood en Banket Bakkerij opgericht in 1960 door Jo Ummenthun. Jo is getrouwd met Mia Heijnen. Door zijn overlijden in 1978 kwam zijn zoon Leo Ummenthun, welke al aan het leren was voor het bakkersvak er alleen voor te staan.

Leo heeft altijd al een passie voor brood en banket gehad en deze toen ook gelijk doorgezet op 18 jarige leeftijd. Hij heeft doorgezet na de eerste zware jaren en door de jaren heen een schitterend bedrijf opgebouwd.

Volledig geworteld in de Peel, werken Leo en zijn team volop met producten en tradities van de streek. Neem bijvoorbeeld de blauwenbessencake en vlaai met blauwe bessen uit de buurt. Onder het motto 's ochtends geplukt, 's middags op de vlaai werkt de bakkersfamilie zo veel mogelijk met fruit van telers uit het eigen dorp. Goed voor het milieu en verser dan vers.

Ouderwets lekker en passend in de Peelse smaaktraditie zijn ook het Notenturfbrood, de Peelcake en de knapkoeken van Ummenthun, volledig bereid volgens eigen receptuur. Wereldberoemd in het eigen dorp is verder de Polonaisevlaai, een vrolijke vlaai met kersen, pudding, biscuitdeeg en eiwitschuim. Waar de naam vandaan komt, hoeven we u vast niet uit te leggen.

Een andere beroemdheid uit America is Rowwen Heze. Dat Bekker Lei in een van de liedjes van deze band voorkomt, zegt genoeg over de bijzondere band die Bekker Lei met deze muzikanten heeft. Hij ontwikkelde er zelfs een speciale Rowwen Heze taart voor...

In 2015 is ons team uitgebreid. De 3de generatie is bij de bakkerij gekomen. Bakkers(klein)dochter Anne Ummenthun is uitgeweken naar Panningen met haar eigen ontworpen winkel. Waar Jo Ummenthun en Mia Heijnen geboren en getogen zijn.